ERFARET Erdő- és Fahasznosítási Tudásközpont Nonprofit Kft.

Nagy érdeklődés mellett zajlott le az első 3D Reggeli

2010.11.19
2010.11.19

Cégünk 2010. november 18-án személyes hangvételű rendezvény a 3D Reggeli keretében mutatta be a 3D Tech laboratórium szolgáltatásait a régió vállalkozásai közül elsőként a Sopron Dél-Keleti Ipari Park cégeinek: a 3D szkennelést, a 3D tervezést és a 3D nyomtatást.


Dr. Varga Dénes, a kft. ügyvezetője rövid bevezetőjében elmondta: reményei szerint a 3D Tech laboratórium szolgáltatásai is elősegítik az ipari résztvevők, a kutatás-fejlesztés és az oktatás közeledését, új együttműködések kialakulását.

A 3D Reggeli kezdeti részében Vigh Előd laboratóriumvezető bemutatta a 3D Tech laboratóriumot, annak eszközparkját és lehetőségeit. Igyekezett eloszlatni a korábban mások részéről megtapasztalt tévképzeteket, és reálisan bemutatni a technológiákat és azok előnyeit, amelyek lehetővé teszik a különleges szolgáltatásokat. A rendezvény második, gyakorlati felében a résztvevők megnézték a Konica Minolta Range 5 típusú 3D szkennert működés közben, majd az egyes szkennelt adatállományok helyes összeillesztését a szkenner kezelőszoftverében. A 3D nyomtatásról egy korábban készült és megvágott filmet néztek meg a jelenlévők, aminek részleteit a laboratórium vezetője szóban magyarázta az érthetőség kedvéért. A film közben mindenki kézbe vehette a korábban nyomtatott tárgyakat, köztük azt is, amelyikről a felvételek készültek. Az elhangzott kérdéseknek köszönhetően hamar közvetlen, kellemes beszélgetős légkör alakult ki.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a NymE-ERFARET Nonprofit Kft. újabb 3D Reggelit szervez, melynek időpontja 2010. december 2. csütörtök.


Képek az első 3D Reggeliről