Bemutatkozás

Bemutatkozás

2010.08.31
2017.01.03

Az Erdő- és Fahasznosítási Tudásközpont Nonprofit Kft. egy természettudományi, műszaki kutatással és fejlesztéssel foglalkozó szervezet a nyugat-magyarországi régióban. Cégünk főleg PhD hallgató és posztdoktor kutatókat foglalkoztat.

2008 óta tevékenyen hozzájárulunk nem csak a régió, de egész Magyarország, sőt a határon túli térség innovációjához az erdészet, a faipari és a mezőgazdaság területén. Kutatás-fejlesztési projektjeinket elsősorban az ipari partnerek, azon belül is jórészt a szakterület kis és közepes vállalkozásai inicializálják.

Az ERFARET 2010 óta működteti a 3D Tech laboratóriumot, ahol a legmodernebb berendezésekkel olyan támogató tevékenységeket biztosítunk partnereiknek, kutatóknak és egyetemi hallgatóknak, mint a 3D lézer szkennelés, a gyors prototípusgyártás (3D nyomtatás) és a mérnöki visszafejtés.

Disszeminációs tevékenységünk fő fókusza a kutatási eredmények hasznosítása, de ide tartoznak olyan tevékenységek is, mint a nyílt hozzáférésű szakfolyóirat szerkesztése és publikációja, ismeretterjesztő könyvek szerkesztése és kiadása, a többnyelvű e-könyvtár fejlesztés a régió szakmai és kulturális örökségeinek megőrzéséért, vagy a szakmai konferenciák és workshopok lebonyolítása a megszerzett tudás minél szélesebb körű terjesztése érdekében.