ERFARET Erdő- és Fahasznosítási Tudásközpont Nonprofit Kft.

Határon átnyúló üzletember találkozó

2011.11.29
2011.12.02

A NymE-ERFARET Nonprofit Kft. is részt vett a 2011. november 17-én a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karán megrendezett Határon átnyúló üzletember találkozó című rendezvényen.

A találkozó kezdetén Dr. Fodor Tamás, Sopron város polgármestere, a Sopron–Fertőd Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Dr. habil Fábián Attila PhD, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karának dékánhelyettese és Mag. (FH) Claudia Ziehaus (Regionaler Entwicklungsverband Industrieviertel Projektmanagement) köszöntötték a megjelenteket.

A köszöntés után Dr. habil Fábián Attila tartott régiónk jelenlegi helyzetéről prezentációt, amelyben kiemelte: a szükséges tudás az egyetemi oktatóknak köszönhetően a térségben rendelkezésre áll. Legnagyobb hátránynak a határon átívelő kapcsolati tőke hiányát nevezte meg, egyben ez az előttünk álló fő feladat, hogy a határ által létrehozott elszigeteltség miatt hiányzó kapcsolati rendszereket felépítsük.

Ezt követően került sor a szervezett kétoldalú beszélgetésekre, melyeket a regisztráció során felvett adatok szerint készítettek elő a szervezők. A profi szervezést dicséri, hogy fiatal tolmácsok kellő számban voltak jelen, akik szükség esetén segítették a lehetséges üzleti partnerek kommunikációját.