ERFARET Erdő- és Fahasznosítási Tudásközpont Nonprofit Kft.

Nyílt nap a Faipari Mérnöki Karon

2010.11.20
2010.11.25

A 3D Tech laboratórium is aktívan bekapcsolódott a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának nyílt napjába 2010. november 19-én, pénteken.

Az eredetileg tervezett három csoportos előadás, és egyéni látogatások helyett – a nagy érdeklődésre való tekintettel – a NymE-ERFARET Nonprofit Kft. 3D Tech laboratóriumában szinte folyamatosan mentek az előadások a nyílt nap folyamán, amelyeket Vigh Előd laboratóriumvezető tartott. A formatervező és az informatikus hallgatók által szervezett előre bejelentett csoportokon túl az egyénileg érkezők is olyan nagy számban keresték fel a 3D Tech laboratóriumot, hogy egyéni beszélgetésekre alig-alig volt lehetőség, ellenben folyamatos igény volt az újabb és újabb előadásokra, filmvetítésekre.

A 3D technológia újdonsága igen változatos reakciót váltott ki a nyílt napra érkező diákokból. A 3D nyomtatást bemutató filmnek köszönhetően a nyomtató működési elvét minden érdeklődő megérthette, és a folyamatát - lerövidített formában végignézhette. A film közben mindenki kézbe vehette azt a nyomtatott furulyát, amelynek a nyomtatásáról a film készült.

A 3D szkenneléssel kapcsolatban az előadó hangsúlyozta, hogy a szkenner nem képet készít, hanem a számítógép számára értelmezhető adathalmazt. Ez az adathalmaz pontok térbeli helyzetét meghatározó koordináta hármasokból áll, ezáltal jellemzi a szkennelt felületet.

További információk a 3D Tech laboratóriumról