ERFARET Erdő- és Fahasznosítási Tudásközpont Nonprofit Kft.

Zárókonferencia (GOP-1.1.2-08/1-2008-0004)

Innováció erdőben és fában félszáz ipari szereplővel együttműködve
2013.06.13
2014.07.04

Több mint 60 résztvevő volt kíváncsi a 2009 májusában indított projekt eredményeire. Az Erdőhasznosítás főirány és a Fahasznosítás főirány keretében megvalósuló, összesen 10 részprojekt közül 8 részprojekt egy-egy reprezentatív eredményét emeltük ki, melyeket maguk a kooperációs ipari partnerek mutattak be.

A konferenciát Dr. Varga Dénes, az NymE-ERFARET Nonprofit Kft. ügyvezetője és kutatója nyitotta meg. Indító gondolataiban az innováció és a kooperáció fontosságáról beszélt, majd beszámolt a projekt pénzügyi hátteréről, a támogatás felhasználásáról. A konferencia szakmai részében először az Erdőhasznosítás főirány eredményeiről hallhattak érdekes előadásokat a résztvevők. Szó volt többek között vadbiológiai kutatásokról, az erdészeti gépfejlesztés eredményeiről, erdőművelésről és erdővédelemről, az erdőfeltárás területén elért eredményekről. A Fahasznosítás főirány keretében történt fejlesztések közül a színfurnérok termikus modifikációjáról, a különböző fafeldolgozási technológiai problémák megoldásáról és a por-forgácselszívás újdonságairól számoltak be az ipari partnerek.

Az elhangzottak tükrében a négyéves együttműködést mind a részprojektvezetők, mind a konferencián részt vett kooperációs partnerek eredményesnek ítélték meg.

Letölthető kiadványunk, melyet a projektről készítettünk